www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 22 Април 2017

Патешко с картофи, топено сирене и масло

Необходими продукти
5 картофа
4 парчета патешко от гърдите
сол
черен пипер
40 г. масло
2 триъгълничета топено сирене
1 ½ ч.ч бульон от варенето

Сваряваме порции патешко месо във вода на котлона. Махаме пяната при варенето. Прибавяме 1 ч.л сол. След като се свари месото го вадим и прецеждаме бульона. Отделяме месото от гърдите за готвене. Слагаме ги на дъното на тава. Обелваме картофите и ги режем на малки парчета. Слагаме картофите около месото. Поръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме маслото и го слагаме отгоре. На малки парчета нарязваме и триъгълничетата топено сирене и го слагаме върху картофите и най-накрая поливаме с горещия бульон. Изпичаме на 240 градуса във фурната докато се зачервят картофите.