www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 08 Април 2017

Кифли с лимонада и пълнеж от локум

Необходими продукти
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. мас - разтопена (или олио)
1 кофичка лимонада
30 г млечна мая
1 щипка сол
1 кг брашно
1 с. л. лимонова кора
2 бр. ванилия
плънка локум
сусам за поръсване

Разбиват се яйцата със захарта, като се отделя един жълтък за намазване. Маята се разбърква в чаша топла лимонада с малко захар и се оставя да втаса. Сипва се в средата на брашното с останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се тестото на топло да удвои обема си. Разделя се на две части всяка се разточва на кора и се нарязва на триъгълници. В широката част се поставя плънка по избор и се навиват кифли. Нареждат се в тава. Втасват още 20 минути. Намазват се с разбит жълтък, поръсваме със семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути до зачервяване. Това ми е любимата рецепта, винаги вкусни и сполучливи са кифличките.