www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 26 Март 2017

Смолянски картофи на фурна

Необходими продукти
1 кг картофи
100 г краве масло
30 г брашно
3 яйца
200 г кисело мляко
100 г кашкавал
черен пипер - на вкус
сол - на вкус

Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и настъргваме на едро ренде. Посоляваме ги и ги разстиламе върху намаслена и набрашнена тава. Яйцата разбиваме добре, докато удвоят обема си и добавяме разтопеното масло. Прибавяме и брашното и черния пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме картофите. Поръсваме с настърган кашкавал и печем на 180 градуса 30 минути. При сервиране добавяме по лъжица кисело мляко и гарнираме със сезонна салата.