www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017

Вити щрудели с ябълки и два вида захар

Необходими продукти
600 г  брашно
1 с.л олио
1 щипка сол
300 мл вода
1 ч.л. оцет
олио - за поръсване
брашно - за набрашняваме
пудра захар за поръсване
1/3 ч.ч кафява захар
2/3 ч.ч бяла захар
4 големи ябълки
1 пакетче канела
2 ч.л галета

Пресяваме брашното в дълбока купа. Правим кладенче и вътре слагаме водата, солта, оцета и олиото. Замесваме тестото. Трябва да е меко. Посипваме с брашно масата, върху която ще работим. Доомесваме много добре тестото. Разделяме го на десет части. От всяка част оформяме топка. Слагаме ги в подходящ съд и ги покриваме с кърпа на топло. През това време измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ябълките и ги настъргваме с ренде. Изцеждаме ги от сока. Слагаме ги в купа. Към ябълките добавяме 1 пакетче канела, 2 ч.л галета. Набрашняваме масата и разточваме всяка от топките с точилка с формата на правоъгълник. Върху листа слагаме от ябълковата смес, като разпределяме равномерно. Смесваме в малка купа двата вида захар. После поръсваме със захар. Поръсваме с малко олио и навиваме. После навитата кора навиваме на руло като охлюв. Така прави с всички топки. Подреждаме завитите охлювчета в тава, покрита с хартия за печене и печем на 180 градуса до готовност. Като се опекат поръсваме обилно с пудра захар.