www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017

Напукани сладки с нес кафе

Необходими продукти
1/3 ч.ч. какао
2 с.л нес кафе
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
3 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. пудра захар

Пресяваме брашното в купа. Слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме, за да смесят добре съставките. Добавяме какаото и нес кафето. Разбъркваме всичко с лъжица. В друга купа разбиваме с телена бъркалка 3 яйца и 1 ч.ч захар до пухкав крем. Отмерваме олиото. После добавяме ½ ч.ч олио и пак разбъркваме. Добавяме солта и пак разбъркваме с бъркалката. Правим кладенче в брашното и изсипваме другите съставки. Разбъркваме доколкото можем. После замесваме тестото. Оформяме го като топка. Покриваме тесто с домакинско фолио и го оставяме на студено в хладилника, за да стегне за 1 час. Вадим го и от него оформяме топчета равни по големина, около 28 броя. В чиния слагаме пудрата захар и всяка топка овалваме в него. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна точно около 10 - 12 мин.