www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Януари 2017

Смес за курабийки в буркан

Необходими продукти
1 ч.ч брашно
½ ч.л бакпулвер
¼ ч.л сол
1/3 ч.ч кафява захар
½ ч.ч пудра захар
65 гр. овесени ядки
100 г. сушени червени боровинки
100 г. шоколад
1 пакетче ванилия
100 гр. масло и 1 яйце

Измиваме 1 буркан с винтова капачка от 750 г. мисля че са, тези от краставички или гъби мариновани. Пресяваме в купа 1 ч.ч брашно с ½ ч.л бакпулвер и ванилия с голяма цедка или със сито. Измиваме и подсушаваме много добре буркана. Изсипваме първо брашното. Потръскваме да слезе на дъното. След това с помощта на уреда за мачкане, пасиране на картофи /кръгъл дупки и с дръжка/, има го във всяка кухня, притискаме. Първо притискаме така, че да слезе надолу възможна най - добре и после с краищата му по стените, за да няма от брашното. Следва кафявата захар. По същия начин притискаме. Трябва да е стегнато, сбито и да стане равно. Целта ни е да стане на пластове. Следва пудрата захар пак по гореуказания начин. След пудрата захар слагаме овесените ядки. Овесените ядки, които използвах са без примеси на ядки, сушени плодове. Използвах на марка Арива. Пак изравняваме и притискаме. Вече са се образували няколко реда. След тях изсипваме сушени червени боровинки. Тях изсипваме внимателно и равномерно и после много леко притискаме, за да не се смачкат. Нарязваме 1 шоколад на малки парченца. Аз нарязах всяко блокче на 4 по малки квадратчета т.е на кръст. Изсипах и тях. Не ги притискаме, защото има място, а и ще се начупят. Шоколадът, който ползвах е на Кауфланд с марка Katy с вкус на ванилия. Използвайте вие според възможностите, които имате. Затваряме добре с капачка с винт. Изрязваме си кръг от пъстра хартия с диаметър колкото десертна чиния. Слагаме го върху капачката и връзваме с панделка или канап. Със същия вид канап или панделка на буркана връзваме папирус, направен от хартия или друг материал, на който сме написали указания при приготвяне на курабийките и нужни продукти. Допълнително нужни продукти са: 100 гр. масло и 1 яйце /голямо/. Към указанията пишем: Изсипваме съдържанието в купа. Разбъркваме всички съставки. Добавяме меко масло и 1 яйце. Разбъркваме всичко. Със супена лъжица оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме ги в тавичката на разстояние от около 6 см. Печем ги 10 - 14 мин или до леко кафяви краища. Рецептата е от интернет.