www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 08 Януари 2017

Баница на четири слоя

Необходими продукти
фини кори за баница
3 яйца и 1 белтък
жълтък за намазване с 1 с.л кисело мляко
350 г. сирене
200 г. кисело мляко
70 мл. олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
50 г. масло

Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтъка и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъкът го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко. Натрошаваме сиренето. Добавяме натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото. Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Вземаме една кора, с лъжица наръсваме със сместа, върху нея поставяме втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин. Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!