www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 03 Януари 2017

Коледен кекс с глазура и вкус на кафе

Необходими продукти
200 мл. прясно мляко
70 мл. олио
1 ванилия
2 с.л кафе
1 ч.ч захар
1 бакпулвер
2 ч.ч брашно
олио за намазване на формата
брашно за посипване на формата
1 пакетче какаова глазура на Йоткер
4 с.л вода
½ пакетче захарни снежинки на Йоткер
3 яйца

Чукваме едно по едно 3 яйца в купа. Слагаме вътре 1 ч.ч захар и разбиваме с миксер продължително до пухкав крем. После слагаме олиото и прясното мляко и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 бакпулвер и 1 ванилия. Разбъркваме да се смесят трите съставки. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбъркваме с миксера. Разделяме смесите на 2 части. В едната прибавяме 2 с.л кафе. Ползвах за машина на Якобс. Разбъркваме двете смеси поотделно. Намазваме с олио форма за кекс и посипваме с брашно. Редуваме смесите на части с помощта на супена лъжица докато свършат. Целта е да стане шарен с аромат на кафе и ванилия. Печем кекса в загрята на 180 гр. фурна до готовност. След като се изпече го вадим.

Какаовата глазура на прах я разтваряме в 4 с.л студена вода и разбъркваме добре с лъжица. След като е поизстинал кекса мажем с глазурата. Още нестегнала нареждаме отгоре, за да е красиво снежинки на Йоткер за празнично настроение.