www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 30 Ноември 2016

Краставички с чесън в бидон

Необходими продукти
корнишони-количество по желание и в зависимост от големината на бидона
2 глави чесън
вода
морска сол - 40 г. на 1 л.
натриев бонзоат - 1 г. на 1 л.

Почистете корнишоните. Надупчете ги с игла. Сложете ги в бидона. Почистете чесъна. Сложете и скилидките чесън равномерно в бидона. Направете разтвора морска сол и вода, в зависимост от големината на бидона и колко от него искаме да напълним. На 40 г. сол се слага 1 л. вода. Заливаме с течността бидона. На 3 ден започнете да претакате. Като почнат да стават краставичките добавете натревият бензоат - 1 г. на 1 л. След това се претаква още 3 дни.