www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 28 Ноември 2011

Сарми с кълцано месо

Необходими продукти
300 гр. свинско месо
половин ч.ч. ориз
1 глава лук
1 стрък праз
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
1 кисела зелка
олио
2 ч. ч. зелев сок

Първо се запържва лукът, прибавя се ситно нарязаното месо и се пържи докато се зачерви, след това се добавя празът, нарязан на шайби и оризът, малко вода. Когато оризът е почти готов се добавят подправките и се маха от котлона. Завиват се сармите в зелевите листа. Подреждат се в тенджера, като между всеки ред сарми се поръсва червен пипер и олио. Долива се зелевият сок и се варят 20 минути.