www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 13 Ноември 2016

Пиле с картофи и домати

Необходими продукти
1/2 пиле
1 голяма глава лук
1 с.л универсална подправка
200 г. домати от консерва
6 картофа
1/2 морков
сол на вкус
½ връзка пресен магданоз
20 мл. олио
черен пипер на вкус
½ ч.л червен пипер
1 ч.л брашно

Нарязваме пилето. Измиваме порциите. Слагаме ги в тенджера с вода и щипка сол на котлона. Сварява ме го. Припенваме го при нужда. След като се свари пилето прецеждаме бульона. Ще го ползваме за готвенето. Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно.

В малко олио задушаваме лука в дълбок тиган. Почистваме моркова и го нарязваме на кубчета. Прибавяме към лука доматите, червеният пипер, универсалната подправка, морковите и разбъркваме. После прибавяме и брашното. Разбъркваме. Почистваме и измиваме картофите. Режем ги на кубчета или на луни. Прибавяме ги в ястието. Смесваме всичко и разбъркваме. Прехвърляме в тава и между картофите слагаме месото. Поливаме с пилешкия бульон. Подправяме с черен пипер. Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Нарязваме магданоза на дребно. След като се опече пилето с картофите го поръсваме с магданоза.