Публикувана от Веселина Великова на 30 Октомври 2016
Необходими продукти 1 яйце размер M 2 1/3 ч.ч брашно 100 мл. прясно мляко 50 мл. олио 100 г. сирене 90 г. шунка 3 с.л бял сусам 1/3 кубче прясна мая 1 с.л олио 1/2 ч.л сол 1/2 ч.л захар жълтък | |
Отмерваме 100 мл. прясно мляко. Стопляме млякото и добавяме маята, 1 с.л брашно и 1/3 ч.л захар. Пресяваме брашното и правим кладенче. Чукваме вътре 1 яйце. Отмерваме 50 мл. олио. Добавяме олиото, солта и прясното мляко с маята в кладенчето. Замесваме тесто в съда, в който сме сложили всички продукти. Доомесваме го върху посипана с брашно маса. Покриваме омесеното тесто с кърпа да втаса за 50 мин. Набрашняваме масата и разточваме тестото на кръг с диаметър около 27 см. Режем кръга на 8 триъгълника с остър нож. Режем сиренето на ленти. Използваме твърдо сирене, за да може да се запази цяло в кифлите. Шунката я нарязваме на ленти. В широката част на триъгълниците слагаме от шунката и сиренето едно до друго. Подвиваме краищата навътре и навиваме кифлите. Получават се 8 големи кифли с пълнеж. Разбиваме жълтъка в съд заедно с 1 с.л олио. Мажем повърхноста на кифлите със сместа и поръсваме с бял сусам. Загряваме фурната на 190 градуса. Наредените кифли в тава, застлана с хартия за печене ги печем до готовност. При печенето се надуват. След като ги опечем ги завиваме с кърпа, за да се задушат. |