www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 16 Октомври 2016

Пилешки бутчета с ориз на фурна

Необходими продукти
2 цели пилешки бутчета
2-3 каф.чашки ориз
1 глава лук
черен пипер на вкус
риган на вкус
сол на вкус
2-3 суп.лъжици олио
1 суп.лъжица краве масло

Измиваме добре пилешките бутчета. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и сваряваме. Запазваме бульона от варенето. В тиганче в олио и малко вада задушаваме до омекване нарязания лук. Прибавяме измития ориз и разбъркваме няколко пъти. В подходяща тавичка сипваме запържените лук и ориз. Прибавяме пилешките бутчета и наливаме 4 чаени чаши бульон от варене на бутчетата. Прибавяме краве масло, черен пипер и риган на вкус. Разбъркваме, слагаме в загрята фурна и печем до готовност. При необходимост доливаме още бульон или топла вода.