www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 15 Октомври 2016

Пастет с червен хайвер

Необходими продукти
2 яйца
4 с.л. копър
1 с.л. червен хайвер
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
4 с.л. заквасена сметана
1/2 ч.л. горчица
4 филии типов хляб

Сваряваме яйцата. Обелваме ги. Добре е да са твърдо сварени. Нарязваме ги на малки парченца. Ако желаете може да ги рендосате, също става добре. Слагаме нарязаните на дребно яйца в купа. Добавяме 1/2 ч.л горчица. Прибавяме 4 с.л заквасена сметана и 4 с.л руски червен хайвер. Измиваме копъра и го нарязваме на много дребно. Нужна ни е 1 с.л. нарязан копър. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Объркваме всичко добре. Нарязваме 4 филии типов хляб на по 4 парчета. Върху всяко малко парченце хляб нанасяме от пастета с помощта на чаена лъжица. Редим парченцата типов хляб с пастета в чиния. Рецептата е от руски кулинарен сайт. Хайверът, който съм ползвала, е руски от сьомга /от Камчатка/.