Публикувана от Димитринка Димова на 09 Октомври 2016
Необходими продукти 1 чаена чаша зелен фасул - замразен 1/2 чаена чаша грах - замразен 2 картофа 1 морков 1 глава лук щипка настърган джинджифил - пресен 1 чаена лъжичка червен пипер черен пипер на вкус сол на вкус джоджен на вкус чубрица на вкус 2 супени лъжици брашно 3-4 супени лъжици олио | |
В олио и малко вода задушаваме зеления фасул, граха, нарязания на кръгчета морков и настъргания лук. Когато останат на мазнина, ръсваме черен пипер, червен пипер и 2 супени лъжици брашно. Разбъркваме и наливаме 1 л. топла вода. Варим 15 минути и прибавяме картофите - обелени и нарязани на едри парчета. Подправяме с джоджен, чубрица и джиджифил. Посоляваме на вкус и варим ястието докато се сгъсти соса. |