www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 07 Октомври 2016

Бисквитена торта с крем и конфитюр

Необходими продукти
900 мл прясно мляко
1 пакетче нишесте - ванилия и карамел
400 г бисквити за торта с ванилия
140 г захар
1 бурканче конфитюр от смокини - 350 г
100 мл вода

Слагаме пакетчето нишесте ванилия и карамел в купичка. Добавяме му 100 мл прясно мляко и разбъркваме добре, за да се разтвори. В тенджера на котлона слагаме 800 мл прясно мляко и 100 мл вода да заври. Прибавяме към прясното мляко с водата и захарта, която предварително сме измерили. Разбъркваме с дървена лъжица. След като заври, на тънка струйка слагаме разтвореното нишесте. Разбъркваме. Дърпаме крема, след като се сгъсти достатъчно, след 5 мин. Измиваме със студена вода две йени 19 на 15 см. На дъното и в двете слагаме от крема. След това редим бисквити на един ред. Следва ред крем. После ред конфитюр, равномерно нанесен навсякъде. Следва ред бисквити и пак крем. Най-накрая натрошаваме 3 бисквити и ги пръскаме отгоре равномерно. Оставяме тортичките да се стегнат. След като се стегнат ги режем на квадрати и сервираме в тортени чинии.