www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 02 Октомври 2016

Грис халва с канела и кафе

Необходими продукти
2 1/3 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
2 ч.л. канела
80 г масло
1 ч.л. инстантно кафе

Смесват се водата с 1 ч.л. инстантно кафе. После добавяме и захарта. Вари се докато се получи сироп. Слагаме 80 г масло в тиган и го размекваме на котлона, като разбъркваме. Към маслото, което сме размекнали, слагаме и 1 ч.ч. грис. Продължаваме да разбъркваме. Запържва се маслото с гриса, докато стане златист. Сипваме бавно горещият сироп в сместа с масло и грис. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. Изсипваме сместа, след като сме я направили до желаната гладка смес в малка тава. Поръсваме отгоре с канела. След като изстине я режем на квадрати.