Публикувана от Веселина Великова на 18 Септември 2016
Необходими продукти 5 бр. бонфиле сол - на вкус черен пипер - на вкус олио - за пържене 1/2 ч.ч. брашно - за овалване 50 мл прясно мляко 2 яйца 5 скилидки чесън 60 г краве масло 1 ч.ч. бяло вино | |
Бонфилето го овкусяваме с черен пипер и сол на вкус от двете страни. Слагаме в съд малко брашно и овалваме всяко едно от парчетата бон филе от двете страни. В друг съд разбиваме две яйца и 50 мл прясно мляко с тел. Овалваме ги след това в сместа от яйце и прясно мляко. През това време сгряваме олио в тиган. Изпържваме бон филетата от двете страни. Вадим ги от тигана и ги отделяме на една страна в чиния. Почистваме скилидките чесън и ги измиваме. Нарязваме чесъна на много тънки ленти. В друг чист тиган слагаме 60 г краве масло. Оставяме да се сгорещи. Връщаме отново за кратко панираните бон филета. Обръщаме ги от двете страни. Добавяме чесъна. Изсипваме 1 ч.ч. бяло вино. Намаляваме котлона и оставяме да къкри. Месото остава на жълт сос с чесън. |