www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 16 Септември 2016

Патешка супа

Необходими продукти
400 г патешки маншони
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.ч нарязана целина
1 домат
1 скилидка чесън
1/3 пипер
фиде - 2 гнезда
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
магданоз
олио

Измиваме маншоните. Слагаме ги във вода и посоляваме. След като се свари месото прецеждаме бульона. Месото го слагаме в купа и го накъсваме. Прецеденият бульон слагаме в дълбока тенджера на котлона. По преценка можем да сложим 2 с.л олио, въпреки че бульонът е достатъчно вкусен и мазен. Почистваме моркова и го нарязваме. Слагаме го вътре. Пиперът го нарязваме на дребно и го слагаме също вътре. Доматът обелваме и нарязваме. Добавяме го заедно с целината. Почистваме лука и 1 скилидка чесън. Нарязваме на дребно лука, а скилидката на много дребно, колкото за аромат. Оставяме супата да ври. Овкусяваме със сол и черен пипер. Обелваме и измиваме картофите, после ги нарязваме на малки кубчета. Към края на варенето на супата ги слагаме, заедно с накъсаното патешко месо. Когато стане почти готова слагаме и фидето с нарязан на дребно магданоз. Варим до готовност.