Публикувана от Веселина Великова на 13 Септември 2016
Необходими продукти 1/3 бурканче сладко от цели череши с ром 2/3 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. олио 2 1/2 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат 2/3 ч.ч. кисело мляко 3 яйца 1/3 ч.ч. заквасена сметана 1/2 пакетче канела пудра захар за поръсване | |
Разбиваме яйцата в купа заедно със захарта с миксер. Прибавяме олиото. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Добавяме шупналото мляко при другите съставки. След това добавяме и заквасената сметана. Разбъркваме пак с миксера. Прибавяме брашното и разбиваме. Най-накрая слагаме вътре и 1/2 пакетче канела и 1/3 част бурканче сладко от цели череши и ром. Сладкото е с малко сироп, слагаме с него. Разбъркваме кашата. Намазваме форма за торта с подвижно дъно с диаметър 16 см и я посипваме с брашно. Изсипваме кашата на сладкиша. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Печем до суха клечка и опичане на сладкиша. Като се опече, се напуква отгоре и придобива кафеникав цвят. Вадим сладкиша от формата и след като изстине, го режем на парчета. Поръсваме го с пудра захар. |