www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016

Заготовка за готвене на ядене в буркани

Необходими продукти
1 кг домати
1 кг пипер
1 кг моркови
1 кг лук
1 кг сол
магданоз

Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също. Взимаме един голям съд и почваме да смиламе с помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят. По същия начин се наситняват лукът и пиперките. Магданозът го измиваме и режем на ситно. Всичко си свесваме. Изсипваме количеството сол. Разбъркваме, докато се стопи солта. Измиваме преди това бурканчета и капачки. Насипваме заготовката в бурканчета. Затваряме с капачки. Когато готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.