www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 28 Август 2016

Спагети с кайма, домати, чесън и гъби

Необходими продукти
500 г спагети
300 г кайма
зехтин за пържене и за варенето на спагетите
1 малка консерва рязани домати
4 скилидки чесън
1 с.л. захар
черен пипер
6 пресни гъби печурки
гореща вода
босилек по желание

Измиваме гъбите, в случая печурки. Нарязваме ги на малки парчета. Отваряме  консервата с нарязани домати. Правим паралелно соса и варим пакета спагети. Сваряваме спагетите според указанието на опаковката. Не трябва да ги преваряваме. Във врящата вода слагаме щипка сол и 1 с.л зехтин и слагаме внимателно спагетите. Почистваме чесъна, нужни ни са 4 скилидки чесън за вкус и аромат на соса. Нарязваме на ситно скилидките на чесъна. В дълбок тиган слагаме зехтин да се загрее. В него се запържват скилидките на чесъна. Каймата я прибавяме към чесъна и зехтина и позапържваме. Добавяме гъбите. Докато пържим гъбите с каймата и чесъна разбъркваме. Посоляваме на вкус. Слагаме черен пипер на вкус. Добавяме доматите със сока и сложената захар, за да убие киселината. Добавяме малко гореща вода. Разбъркваме соса. Оставяме да ври на тих огън до готовност. По желание можете да сложите пресен босилек, аз лично не го предпочитам и не съм сложила. Вече сварените спагети ги отцеждаме. Смесваме спагетите със сгъстения вкусен сос. Разбъркваме хубаво да поемат спагетите от соса. Сипваме порция в чиния за спагети. Ами това е! Ядем с чаша вино.