www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 28 Август 2016

Мъфини с мек колбас и кашкавал

Необходими продукти
1 ч.ч. кисело мляко
100 гр. кашкавал
150 г мек колбас
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно
2 с.л. маслинова паста
ким и сусам
олио за намазване на гнездата
брашно за поръсване на формите

В 1 ч.ч кисело мляко слагаме содата за хляб и разбъркваме. Оставяме да шупне. Нарязваме на малки парчета мек колбас тип бомбичка. Нарязваме на малки парченца и кашкавала. Пресяваме брашното в съд. В друг съд разбиваме 3 яйца. Към тях добавяме олиото и млякото със содата. Прибавяме кашкавала и мекия колбас. Прибавяме маслиновата паста. Разбъркваме всички съставки. Добавяме постепенно 2 ч.ч брашно и разбъркваме. Намазваме с олио гнездата на форма за мъфини и набрашняваме леко, за да не залепнат при печенето, независимо, че използвам такива с керамично покритие. Изсипваме сместа в 12 бр. гнезда. Във всяко едно трябва да има равно количество от сместа. Най-накрая поръсваме със смес от сусам и ким. Печем в загрята на 180 фурна. След като се опекат ги редим в плато или чиния.