www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 26 Август 2016

Телешки филенца с гъбен сос и бекон

Необходими продукти
500 г телешко филе
200 г гъби
10-12 бр. малки лукчета
200 г бекон
сол
черен пипер
1 с.л брашно
300 мл бульон

Нарежете филето на малки пържоли. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Наредете ги в тава. В малко мазнина запържете нарязания на кубчета бекон. Извадете го и в същата мазнина запържете гъбите и малките лукчета. Добавете брашното и налейте бульона. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Залейте пържолите и печете на 200 градуса за 35-40 минути. Сервирайте порция пържола, залята със сос и поръсена с бекон.