www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Ноември 2011

Пица със салам и чушка

Необходими продукти
500 г брашно
2 с.л. зехтин или олио
1 пакетче суха мая
1/2 ч.л. сол

За топинга:
150 грама салам
1 червена чушка
2 с.л. зехтин или олио
200 г кашкавал
лютеница
риган

Смесват се брашното, маята, солта и зехтина/олиото и постепенно се наливат 180-200 мл вода. Омесва се тесто и се оставя малко да втаса. В тиган се загрява зехтина за топинга и в него се сотира за около 2 минути нарязаната червена чушка.

Тавата, в която ще се пече пицата се постила с хартия за печене. Повърхността на втасалото тесто се намаслява и то се разстила в тавата. Лютеницата се смесва с ригана и се намазва върху тестото. Отгоре се подреждат салама и парченцата чушка. Пече се в предварително загрята фурна при 220 градуса около 15 минути. Когато крайчетата започнат да почервеняват пицата се изважда и се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още няколко минути.