Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016
Необходими продукти 3 яйца 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер щипка сода за хляб 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. сладко от праскови 1 ч.ч. кисело мляко орехи - нарязани на ситно 3 ч.л. какао | |
Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме ги с миксер със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме. Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява. Добавя се бакпулвера и се разбърква. Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре. Намазнявяме с олио или масло форма за торта и я посипваме леко с брашно. Разпределяме сместа на две части. Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като стане готов го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността. В другата половина от сместа, която ни остана слагаме какаото и разбъркваме. Изсипваме кашата върху сладкиша и заглаждаме внимателно. След като сме изсипали какаовата смес равномерно наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе. Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно след като е поизстинал. Режем на триъгълници като торта. Получава се двойно печен двуцветен сладкиш със сладко - вкусен, ароматен, мек. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! |