Публикувана от Марияна Желева на 26 Юли 2016
Необходими продукти 2 с.л. олио 1 щипка сол 1/4 бр. мая 1 щипка захар 1 ч.ч. прясно мляко 3 ч.ч. брашно 1 яйце за плънката: 170 г кашкавал за намазване: 1 жълтък 1 с.л. олио | |
Стопляме прясното мляко. Размиваме маята в топло прясно мляко със захарта и 1 с.л брашно. Разбиваме в купа яйцето. Добавяме щипка сол. Пресяваме брашното, в него правим кладенче и слагаме всички съставки. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме тестото да втаса на топло, покрито с кърпа, за 30 мин. Делим готовото тесто на 2 топки. Разточваме 2 кори върху набрашнен плот и разделяме на триъгълници. Настъргваме кашкавала. В широката част слагаме от кашкавала, който ни е пълнеж и навиваме, като подмушваме широката навътре. Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Пак втасват за 20 минути. Разбиваме жълтък с 1 с.л олио в купичка. Мажем кифличките с помощта на четка. Печем на 180 градуса в загрята фурна. |