www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 20 Юли 2016

Хлебчета с ръсеница и зехтин

Необходими продукти
100 мл прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1/3 мая
щипка сол
щипка захар
1 яйце за намазване
семена - ръсеница
3 с.л. зехтин

Стоплям леко прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Пресявам брашното и слагам щипка сол, зехтина, шупналата мая с прясното мляко. Омесвам върху набрашнен плот. Слагам тестото в купа и го покривам с кърпа на топло да втаса за 30 мин. След като е втасало го деля на 6. От 6 части правя 6 топки. Слагам ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставям на топло за 10 минути. Мажа ги с яйце и поръсвам с ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна.