www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 20 Юни 2016

Миди с девесил и вино

Необходими продукти
800 г миди
30 г масло
150 мл бяло вино
1/2 връзка девесил
сол - щипка

Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слага на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино. Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава. Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една, за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.