www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Юни 2016

Рибено - картофени крокети

Необходими продукти
скумрия - 400 г
картофи - 400 г
лук - 1 глава
магданоз - 1/3 връзка
яйца - 1 бр.
сол
индийско орехче - 1/3 ч.л.
черен пипер
галета
яйца за овалване
олио

Сваряваме рибата. Почистваме и оставяме настрана само месото. Сваряваме картофите и ги пасираме. Рибата нарязваме на ситно. Нарязваме магданоза на ситно. Лука нарязваме. Слагаме на вкус сол, черен пипер и индийското орехче. После добавяме и едно яйце за спойка. Смесваме добре. С мокри ръце оформяме крокети. Аз лично ги направих по-дългички. Всеки оваляме в галета и после в разбито предварително яйце. Пържим в горещо олио. Хапваме със салата. Добър апетит.