www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 05 Юни 2016

Пържени филийки с брашно за кейк

Необходими продукти
3 филийки хляб, нарязани на половинки
1 яйце
1 каф.чашка вода
1 супена лъжица кисело мляко
щипка сол
щипка захар
брашно за кейк
олио за пържене

Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето и към него прибавяме 1 каф.чашка вода, 1 супена лъжица кисело мляко, сол и захар. Добавяме брашно за кейк с набухвател, колкото е необходимо да се получи тесто с гъстота като палачинково тесто. Всяка филийка потапяме в панировката и изпържваме от двете страни. Изваждаме върху скаричка да се отдели излишната мазнина.