www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 17 Ноември 2011

Филе от сьомга с домати

Необходими продукти
500 гр. филе от сьомга (4 парчета)
1 голям домат
1/4 ч.ч. бяло сухо вино
100 гр. настъргано швейцарско сирене или кашкавал
лимонов сок
сол
черен пипер

В тавичка сложете алуминиево фолио, което да е по-голямо, за да може да се завие с него ястието. Наредете филетата, поръсете ги със сол, черен пипер и лимонов сок. Отгоре сложете нарязаните на ситни парченца домати и залейте с виното. Завийте добре с фолиото и печете около 15 минути при 180 градуса. Извадете от фурната, развийте фолиото и поръсете с настърганото сирене (кашкавал) и печете още около 5 минути, докато се разтопи.