www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 29 Май 2016

Катми с кашкавал

Необходими продукти
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 мая
80 гр. кашкавал
1 яйце
олио за намазване на тигана

Пресявам брашното. Стоплям леко млякото и размивам маята със захарта вътре. Разбивам яйцето. Настъргвам кашкавала. Всичко обърквам много добре в дълбока купа. Оставям да втаса настрани за 30 мин.

Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите. С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам. Стават меки, вкусни и малко дебели. Хапваме с компот.