www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 23 Май 2016

Закуска с брашно и царевичен грис

Необходими продукти
царевичен грис - 10 с.л.
брашно - 10 с.л.
олио - 120 мл
кисело мляко - 400 г
захар - 1 с.л.
сода за хляб - 1 ч.л.
бакпулвер - 1/2 бр.
сирене - 200 гр.
яйца - 3 бр.

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера. В киселото мляко шупваме содата. Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, после млякото със содата и постепенно брашното и царевичния грис. Царевичният грис, който ползвах е румънски и на него пише Малай. Сигурно ще стане и този, който продават в България, например на Крина. Можете да ползвате миксер при бъркането. Добавяме и сиренцето, което предварително сме натрошили. Объркваме много добре. Изсипваме сместа във форма за торта с ринг или малка тавичка. Тавичката си я намазняваме и посипваме леко с брашно. Закуската става вкусна и мекичка с приятна отвсякъде коричка. Печем на 180 градуса. Да ви е сладко!