Публикувана от Марияна Желева на 21 Май 2016
Необходими продукти кисело мляко - 200 гр. яйце - 1 бр. жълтък за намазване - 1 бр. сода за хляб - 1 ч.л. сол - 1/2 ч.л. олио - 5 с.л. брашно - около 400 гр. сирене - 100 г | |
Разтваряме содата в млякото. В купа слагаме брашното, солта, яйцето и шупналото мляко. Разбъркваме и слагаме олиото. Замесваме меко тесто, което оставяме за 15 минути да си почине. Разделяме на 2 топки. Разточваме кръг с дебелина около 2 мм. Разрязваме на 16 триъгълни парчета. В основата на всяко едно слагам по малко сирене и навивам като кифличка. Подреждам в тава и пека до порозовяване. |