Публикувана от Димитринка Димова на 15 Май 2016
Необходими продукти 250 г червен фасул 1 бр. лук 2-3 зелени пиперки 5-6 чери доматки 2 чаени лъжички червен пипер къри черен пипер чубрица джоджен девесил сол на вкус олио - 3 супени лъжици за варене и допълнително 4 супени лъжици за запръжка брашно - 1 супена лъжица | |
За да може по-лесно да сварим фасула, заливаме от вечерта с вода и оставяме в хладилника цяла нощ на хладно. На другия ден изливаме водата, измиваме фасула, наливаме вода и слагаме да се вари. След 15 минути сменяме водата и слагаме да се готви, като прибавяме нарязан ситно лук, от който предварително отделяме 1 супена лъжица за запръжка. Към врящия фасул добавяме и нарязани зелени чушки. Подправяме с къри, черен пипер, чубрица, джоджен, девесил на вкус и наливаме 3 супени лъжици олио. Варим фасула докато омекне, тогава прибавяме цели чери доматки и посоляваме на вкус. След няколко минути изваждаме доматките, махаме люспата и връщаме в чорбата. Правим запръжка от олио, лук, червен пипер и брашно. Добавяме към чорбата и варим още няколко минути. |