Публикувана от Димитринка Димова на 15 Май 2016
Необходими продукти 500 г агнешко месо на порции 600 г картофи 1 бр. лук 1 каф.лъж.червен пипер 1 супена лъжица брашно 500 мл вода къри сол джоджен на вкус 2-3 суп.лъжици олио 15-20 г краве масло | |
Измиваме порциите месо и подсушаваме. Запържваме месото в 2 супени лъжици олио и 15-20 г краве масло. Преди да дръпнем от котлона прибавяме нарязан ситно или настърган лук, къри, сол, джоджен на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме 500 мл топла вода. Изсипваме всичко в тавичка, слагаме отгоре фолио за печене и поставяме в горещата фурна на 200 градуса. След няколко минути печене (35-45 минути) прибавяме и картофите, обелени и нарязани на кръгчета. Отново слагаме фолиото и продължаваме да печем до готовност приблазително още 35 минути. Може преди да извадим от фурната да махнем фолиото и да запечем леко. Може по време на печене да доливаме топла вода по преценка. |