www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 12 Май 2016

Манджичка с пилешки крилца

Необходими продукти
500-600 г пилешки крилца
1 бр. лук
5 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
чубрица на вкус
1 кубче пилешки бульон
2 супени лъжици брашно и още малко допълнително за сгъстяване на ястието
4-5 чаени чаши вода
1 чаена лъжичка краве масло

Заливаме пилешките крилца с вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме и задушаваме в 5 супени лъжици олио, заедно с настърган лук. Като останат на мазнина прибавяме 1 чаена лъжичка червен пипер и 2 супени лъжици брашно. Наливаме 4-5 чаени чаши топла вода, ръсим чубрица на вкус, слагаме 1 кубче пилешки бульон,1 чаена лъжичка масло и варим манджата докато крилцата се сварят. Варим без капак на тенджерата, за да не изкипи. Сгъстяваме с брашно, разредено с вода и варим ястието още няколко минути.