Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2016
Необходими продукти 2 яйца 1 бр.яйчен жълтък 1 с.л.захар 50 мл.олио 4 с.л. краве кисело мляко 1/2 пак.мая 150 мл.вода 150 мл. прясно мляко 500 гр.брашно тип 500 400 гр.лапад 1 ч.ч сирене натрошено | |
Замесва се тесто, което се оставя да престои 30 минути, за да втаса на топло. Разделя се на 2 части (едната малко по-голяма от другата), като по-голямата се разточва и се поставя на дъното на намазана тава. Върху нея се разстила запържен лапад, объркан с 2 яйца и натрошено сирене. Отгоре се поставя другата разточена половина и леко се притиска отстрани. Намазва се леко с 1 жълтък и се пече до зачервяване. Изважда се гореща от тавата, напръсква се с вода и се завива за да остане мека. |