Публикувана от Илияна Димова на 20 Януари 2016
Необходими продукти 3 бр. пилешки бутчета или 1/2 пиле 1 чаена чаша бял ориз 1 глава лук черен пипер и сол на вкус олио и малко краве масло | |
Измиваме и нарязваме на порции пилешкото месо. Слагаме в тавичка и добавяме настърган лук. Ръсваме черен пипер и посоляваме. Наливаме олио, слагаме параченце масло и наливаме малко вода, приблизително чаена чаша. Слагаме във фурна да се запече. Когато месото получи лека златиста коричка изваждаме тавичката, обръщаме порциите месо и добавяме измит ориз. Наливаме топла вода, количество според вида на ориза 3 или 4 чаени чаши вода. Връщаме в горещата фурна и печем до готовност, докато ориза поеме водата. |