www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 11 Ноември 2011

Свинско със зеленчуци по китайски

Необходими продукти
350 гр.свинско бон филе
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 моркова
1 глава лук
1 каф.чаша бяло вино
соев сос
2 скилидки пресован чесън
черен пипер

По желание могат да се използват гъби, тиквички или др.зеленчуци.

Запържваме нарязаните моркови в малко мазнина в дълбок тиган тип "уок". Добавяме чушките и пак запържваме. След като омекнат зеленчуците ги изваждаме от тигана. В същия тиган запържваме чесъна. Добавяме месото, нарязано на кубчета и го задушаваме. Към него прибавяме лука, нарязан на полумесеци. След като и той се зачерви добавяме виното, соевият сос и черния пипер. Връщаме зеленчуците в тигана и оставяме на котлона още около 10 мин., за да се смесят ароматите.