www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 16 Ноември 2015

Салата с киноа, моркови и сурово кашу

Необходими продукти
за 4 порции:
400 гр. моркови
100 гр. киноа
100 гр. сурово кашу
20 гр. краве масло
магданоз и босилек
зехтин
балсамов оцет

В тенджера сложете киноата, вода и кравето масло. Съотношението между киноа и вода е 1:2. Оставете да заври след, което намалете котлона и варете около 15 - 20 минути. Отцедете и охладете готовата киноа.

Почистете морковите, магданоза и босилека. Настържете морковите. Нарежете на ситно босилека и магданоза. В хаванче натрошете кашуто. В купа смесете киноата, морковите, магданоза и босилека. Разбъркайте добре. Овкусете със зехтин, балсамов оцет и сол. Добър апетит!