Публикувана от Марина Голева на 16 Ноември 2015
Необходими продукти за 4 порции: 150 гр. лимец 200 гр. пилешко филе 250 гр. гъби печурки 1 връзка зелен лук 3 скилидки чесън 1 връзка магданоз 1 бр. авокадо половин лимон сол и черен пипер зехтин | |
За приготвяне на салатата първо сварете лимеца по начина описан на опаковката, която сте закупили. През това време в загрят оребрен тиган с малко зехтин изпечете пилешкото месо като го овкусите със сол и черен пипер по вкус. Нарежете гъбите на филийки, зеления лук, чесъна и магданоза на ситно. Запържете и накрая добавете ситно нарязания магданоз. Отцедете сварения лимец. Нарежете на кубчета пилешкото филе и авокадото. В купа смесете сварения лимец, запържените гъби, зеления лук, чесън, кубчетата пилешко филе и авокадо и разбъркайте. Овкусете със зехтин, лимон, сол и черен пипер. Салатата може да се поднесе както топла, така и студена. Добър апетит! |