www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 15 Ноември 2015

Картофена яхния

Необходими продукти
1 кг картоф
1 глава лук
2 домата
½ връзка магданоз
2 супени лъжици краве масло
сол
червен пипер
черен пипер

Измивате, обелвате и нарязвате на едри парчета картофите. В дълбока тенджера разтопявате кравето масло. Нарязвате лука на дребно и го изсипвате в маслото. Разбърквате и задушавате. Добавяте ситно нарязаните домати и 1 ½ чаена чаша вода. След като сместа отново заври добавяте измитите нарязани картофи. Добавете около 1 чаена лъжица сол, 1 чаена лъжица червен пипер и разбъркайте добре картофената яхния. Ври. Вече готова наръсваме нарязания магданоз.