www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Светла Желязкова на 30 Септември 2015

Овчарска салата за 4 порции

Необходими продукти
300 г. домати
150 г. краставица
300 г. печени (сурови) чушки
3 глави стар лук
150 г. мариновани гъби
150 г. сирене
150 г. шунка
150 г. кашкавал
4 твърдо сварени яйца
3 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
маслини за украса

Отцедете гъбите от маринатата, нарежете магданоза на дребно, а шунката – на кубчета. Измийте зеленчуците и ги смесете с магданоза, гъбите и шунката. Разбъркайте леко сместа и овкусете с олио и сол. Изсипете салатата в подходяща чиния, оформете я на купчинка и я поръсете с настърганите сирене, кашкавал и яйце. Украсете я с нарязания на полумесеци лук, парченца домат, маслините и магданоз.