www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 12 Септември 2015

Кюфтета от леща

Необходими продукти
2 ч ч леща
1 картоф
1 морков
1 яйце
2скилидки чесън
1 глава лук
кимион
чубрица
сол
галета
брашно за овалване
олио за пържене

Лещата, картофът и морковът се сваряват, отцеждат и намачкват с вилица. Добавяме 1 яйце, 2 скилидки чесън, 1 малка главичка лук, кимион, чубрица и сол. Добавя се 1 непълна к. ч. галета, размесва се добре. Оформят се плоски кюфтета и в чиния оставяме във фризера за 20 минути. В тиган с много малко олио печем докато се зачервят. Сервираме с чесново кисело мляко. Уникално вкусни са !