www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Септември 2015

Шакшука - руска кухня

Необходими продукти
4 порции:
4 листа за баница "Одрински кори"
2 глави лук
3 домата
3-4 чушки
3-4 скилидки чесън
4 яйца
сол
зеленчукова пикантина
1 к.ч. олио
магданоз

Обелете и нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Изчистете чушките от семките, нарежете ги на лентички и ги добавете към лука. Прибавете нарязаните домати и чесън и бъркайте, докато зеленчуците омекнат.

Разрежете всеки лист на две части. Намажете с мазнина (олио) и оформете кошнички, като ги подредите в тава, застлана с хартия за печене. Към зеленчуковата смес прибавете пикантина и сол и охладете за кратко. Разпределете сместа в "кошничките", чукнете по едно яйце и изпечете в умерена фурна. Поръсете с нарязан магданоз.