www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Септември 2015

Мафрум

Необходими продукти
7-8 средни картофа
300 грама кайма
подправки за кайма
3-4 яйца
брашно за паниране
сол

Измийте и обелете картофите. Разрежете всеки картоф на две половинки, а всяка половинки на още две, без да стигате до края. Чукнете 1 яйце в каймата, добавете подправки по ваш избор и омесете. Сложете около 1 с.л. кайма във всички парчета картофи по средата. Разбийте яйцата за панировката. Оваляйте всяко картофче в брашно, потопете в яйцето и пържете в загрятата мазнина до готовност. Обръщайте постоянно до получаване на златист цвят.