www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 02 Септември 2015

Бутер тарта с домати и лук

Необходими продукти
800 гр. бутер тесто (за две големи тарти)
4-5 домата
2 глави лук
100-150 гр. кашкавал
балканска чубрица

Вземете подходяща тава и оформете тартата. Нарежете лука на кръгчета и го задушете 5-10 минути в мазнина. Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете върху тестото. Отгоре разпределете лука. Изпечете в силно загрята фурна до златисто. Преди да извадите готовата тарта, поръсете обилно с настърган кашкавал и чубрица. Върнете във фурната, докато се разтопи кашкавала.