www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 30 Август 2015

Рататуй - II вариант

Необходими продукти
3 бр. патладжан
2 бр. моркови
2 бр. домати
1 бр. тиквичка
2 бр. печени чушки
1-2 глави лук
3-4 скилидки чесън
олио
сол
зеленчукова пикантина
3-4 с.л. доматен концентрат
босилек

Нарежете патладжана така, че да се получи ветрило. Посолете го и оставете горчивия сок да се изцеди, докато приготвяте останалите зеленчуци. Нарежете морковите и чушките на ленти, тиквичките, доматите и лука на кръгчета. Задушете всички зеленчуци, без доматите, поотделно в мазнина. Измийте патладжана и го обработете по същия начин. В подходяща суха тава, сложете патладжаните. Между филийките патладжан наредете всички зеленчуци. Полейте с мазнина, поръсете от пикантината и печете до готовност. Направете сос от доматения концентарат, като го сложите в тиган, заедно с 2-3 супени лъжици олио и 1 ч.ч. вода. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Овкусете с чесън и босилек.